Alanya Teleferik İşletmecilik A.Ş olarak 2017 yılında Antalya/Alanya bölgesine gezi deneyimi ve kültür faaliyeti bakımdan yeni bir soluk getirmeyi hedefledik. Teleferik Holding bünyesinde kazanılmış tüm tecrübe ve birikimlerimizi Alanya’nın doğal siluetine yakışır biçimde bölgeye aktarmaya çalıştık.

Alanya Teleferik A.Ş, 5 direk ve 14 kabini ile verdiği hizmetle Kleopatra plajını UNESCO Dünya Mirası Alanya Kalesi ile bağlıyor ve müşterilerine doğa ve tarihin bir araya geldiği bir seyahat keyfi sunuyor.

Her işletmemizde temel aldığımız güvenle ve keyifle insan taşıma misyonumuz, dünyanın en büyük teleferik markalarından olan Leitner Ropeways kabinleri ile sağlanıp, başarı ile geçtiğimiz Avrupa normlarına uygunluk denetimleri ile güvence altına alınıyor.

Teleferik Holding desteğini arkasına alarak her gün büyüyen Alanya Teleferik A.Ş, genel müdürü ve teknik müdürü ile yerinden takip ediliyor. Teknik müdür yönetimindeki teknik departmanımız her türlü bilgi ve birikimleri ile periyodik bakımları yapıyor ve arızaların oluşmadan önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tesisimizde kullandığımız her parça sadece güvenli olması açısından değil, aynı zamanda estetik görünüşleri ve çevre dostu yapılarıyla da alanlarında ilk olma özelliğini koruyor. Güneş panelleriyle döşenen kabinler, Alanya’nın doğal gücü ile gece gündüz demeden geleceğimizi aydınlatıyor.

Tesisimiz tüm entegre yönetim sistemi testlerinden geçmiş olup, ISO 9001:2015, ISO14000:2015, OHSAS 18001:2007 Kalite Standartlarına sahiptir.

900 metre hat uzunluğuna sahip Alanya Teleferik, kullandığı sistemde son teknolojilere yer vererek güven ve kalitenin simgesi olmuştur.